Vals spel, tussen schattig en serieus

Hierboven fragmenten uit een interview met de 18-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert in De Telegraaf, enkele dagen terug. Het is allemaal heel schattig: ze is niet bijgelovig, maar heeft wel altijd een stinkende knuffel bij zich (bijgeloof… iemand?). En onbeschaamd vertelt ze over haar vals spelen bij Monopoly – waarom doet ze dat eigenlijk niet bij Rummikub? Omdat ze daarmee toch wel wint?

Zij pikt dus geld uit de bank bij Monopoly, een weinig originele, goedwerkende truc. Waarschijnlijk vinden haar tegenstanders het niet erg, anders zouden zij wel willen bankieren. Zoals Van Zundert het vertelt, is het bijna schattig. Maar is het dat wel?

Psychologieprofessor Eric-Jan Wagenmakers, zelf een uitstekend schaker, (…)

Lees verder op:

Valsspelen, tussen schattig en serieus

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.