Bobby Fischers tijden keren terug?

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt in Helmond het Open NK Rapidschaak-toernooi plaats.

Onder het kopje ‘Huisregels’ staat:

‘Omdat we in een gymzaal spelen wordt iedereen gevraagd (spelers en begeleiders) om alleen met platte zolen (geen naaldhakken) de speelzaal te betreden. In de aula is er geen restrictie.’

Lees verder op: renzoverwer.wordpress.com/2023/03/27/de-tijden-van-bobby-fischer-lijken-een-beetje-terug/

3 Reacties

 1. Avatar
  Joeri 27 maart 2023

  Het zal eerder een voorschot zijn op vloerschade. Naaldhakken maken weinig geluid op de vloer van een gymzaal, maar laten wel een fraaie reeks putjes achter in de zachte rubberachtige structuur van een gymzaalvloer.

 2. Avatar
  renzoverwer 27 maart 2023

  Ah, ok dank voor de toelichting. En toch moest ik aan Fischer denken 😉

 3. Avatar
  TheBlackKnight 28 maart 2023

  Vind het vooral jammer dat de organisatie dezelfde dag gepland als NK lightning. Nu begrijp en besef ik dat wellicht de meerderheid van schakers bij voorkeur Rapid speelt en geen Lightning, in die zin zal de overlap minimaal zijn. Ik zal wellicht een van de weinigen zijn, die graag beide toernooien had gespeeld. Verder gezien inmiddels half Nederland schaakt, hoeveel deelnemers Wijk aan Zee weten te vinden, moeten beide toernooien goed gevuld kunnen raken. Voor de topspelers lijkt het mij wel gunstig, want die hebben zo wellicht minder concurrentie en relatief meer prijzengeld te verdelen dan dat het op twee aparte dagen zou worden gehouden. Ik ben benieuwd wie van hun welk toernooi kiest.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.