Schaken populair. Wel Ligterinks rubriek weg.

Schaken is populair, schaken is hip begrijp ik, er zijn wachtlijsten bij clubs (komt dat niet door te weinig trainers? Maar schaken is toch populair, dan duiken er toch trainers in dat gat?). Ik wil niets afdoen aan de conclusies van Peter, maar het lijkt om een ander soort populariteit te gaan. Niet die van stoffige papieren/digitale krant met Pc3 Pf6, en welke zet het beste is, maar om het spelen zelf, de lol en niet in de laatste plaats: het image. Met schaken kun je je onderscheiden van anderen, net als je dat doet met pianospelen of het lezen van – of jezelf fotograferen met- boeken.

Daarnaast is schaken niet alleen hip.

Lees verder op: renzoverwer.wordpress.com/2023/03/27/stopzetting-schaakrubriek-ligterink/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.