HMC 1 al zeker van kampioenschap

Na een jaar afwezigheid in de Meesterklasse, kunnen we ons weer voorbereiden op uitwedstrijden naar Groningen, Haarlem, Sas van Gent en Zuid-Limburg. Vorig jaar hadden we behoorlijk veel pech en vlogen we er helaas in de laatste ronde uit tegen Groningen na een 5,5-4,5 nederlaag. Dit jaar waren we de topfavoriet om te promoveren vanuit 1B. Maar vooraf was duidelijk dat Vianen een gevaarlijke concurrent zou zijn. 1 april stond bij heel ons team met rood omcirkeld. Dat was de dag van het vierpuntenduel. Kleine misstappen konden we ons wel veroorloven, als er op 1 april maar gewonnen zou worden. Die misstappen begingen wij niet, Vianen had wel een misstap begaan. Tegen Krimpen aan den Ijssel verloren zij nipt, wij gaan daar de laatste ronde proberen om onze 100% score intact te houden.

 

Zoals gezegd had Vianen een achterstand van 2 matchpunten, maar op bordpunten zouden zij waarschijnlijk winnen van ons. Vooraf hadden zij een half bordpunt minder, maar na een overwinning op ons zouden de mede-Brabanders minstens een half puntje meer hebben dan wij. In de laatste ronde moeten wij tegen Krimpen en Vianen tegen UVS. Daar bordpunten inlopen is mogelijk, maar vrij lastig.

We wisten dus wat ons te doen stond, minimaal 5-5 spelen. Om dat voor elkaar te krijgen was al ver van tevoren menig topspeler geregeld. Met 2317 als laagste rating in onze opstelling zou dit onze sterkste opstelling van dit seizoen worden. Tegen DD waren wij ook zeer sterk, met een gemiddelde van 2384, maar nu hadden we 2387 gemiddeld. We misten zelfs nog een paar toppers zoals Antonios en Jasper.
Hoe kun je dan toch zo sterk zijn? Nou, door het seizoensdebuut van Anna, Tycho en Andrej.

Lees verder op de website van HMC

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.