OKU 2023: de inschrijvingen gaan hard!

Van 19 t/m 21 mei is het 48e Open Kampioenschap van Utrecht. Net als vorig jaar in het fraaie LIFE-gebouw in Utrecht, waar onze gastheer Adviesbureau Berenschot klaar staat om circa 220 schakers te ontvangen. Dat aantal brengt mij meteen bij een oproep: wacht niet te lang met inschrijven, want de inschrijvingen gaan hard en vol=vol!

Onder de inschrijvingen vinden we vier grootmeesters: Erik v/d Doel, Hugo ten Hertog, Harmen Jonkman en Bogdan Lalic. Ook Luuk Baselmans, winnaar 2022 en toptalent Arthur de Winter doen mee. Het belooft een spannende strijd te worden!

Natuurlijk is het OKU er niet alleen voor de toppers. Naast de A-groep (>1850) is er ook een B-groep (1500-1900) en een C-groep (tot 1600). Erg leuk om te zien dat in de C-groep diverse niet-clubschakers meedoen, en ook veel B-spelers zijn nog niet lang clublid. Vaak hebben zij tijdens Corona online de nodige meters gemaakt, dus alle kans op onverwachte winnaars. Zoals altijd zijn er diverse rating- en schoonheidsprijzen, mogelijk gemaakt door diverse sponsors in natura.

Alle informatie vind je hier. Net als in 2022 spelen we twee ronden per dag, wat mede kan door het Hemelvaartsweekend. Uiteraard zijn byes mogelijk. Een dag ervoor, dus op Hemelvaartsdag, organiseren wij de KNSB-bekerfinale, waar inmiddels drie finalisten bekend zijn: HMC Den Bosch, DD 1852 en Amevo Apeldoorn. En die vierde? Die moet komen uit de wedstrijd Kennemer Combinatie – Paul Keres!

Kortom, het wordt een vol en spannend weekend. Ben je erbij?

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.