Niemendalletje met een fraaie voorgeschiedenis

Na twee enerverende partijen in de schaakmatch om het wereldkampioenschap kon je er op wachten dat er een wat minder spannende partij zou volgen. Nepo en Ding toverden bekende stellingstructuren uit het damegambiet op het bord. Gelukkig valt er over deze variant veel meer te vertellen dan deze ‘tussenpartij’. Zullen we eens een duik nemen in de bijzonder boeiende geschiedenis van de ruilvariant van het damegambiet? Verder lezen…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

1 Reactie

  1. Avatar
    Wim Weehuizen 15 april 2023

    Het naspelen van die partij tussen Botwinnik en Keres riep herinneringen op aan mijn bestudering van het boek Zo speelt Botwinnik van Hans Müller. Als beginnend schaker wilde ik ook zo kunnen spelen, maar ik had vrij snel door dat ik dat niveau niet zou halen. Ik kreeg het boek voor mijn eerste verjaardag, nadat ik lid was geworden van een schaakclub. Het was een aanbieding samen met het boek van Euwe en Prins over Capablanca voor f. 4.50. Ik was daar heel blij mee!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.