Hollen is voor de dommen

Een lieu de mémoire voor de onlangs overleden Rob en Marga Witt is te bekijken op de website van SV Erasmus, voortgekomen uit SV Schiebroek de eerste schaakclub van Rob, en de website van Robs laatste club SV Caïssa Amsterdam. Tip: daarin opgenomen een database met 365 door Rob gespeelde partijen uit de periode 1997-2021, door hemzelf geannoteerd. Als je in dat tijdvak tegen Rob gespeeld hebt, zit jouw partij er wellicht tussen. De links naar de websites: www.sv-erasmus.nl/2023/04/hollen-is-voor-de-dommen/ en www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/hollen-is-voor-de-dommen/

2 Reacties

 1. Avatar
  Charles Kuijpers 25 april 2023

  Prachtig en indrukwekkend monument voor mijn schaakvriend uit het NJK 1970.

 2. Avatar
  Jan Jaap Janse 25 april 2023

  Erg mooi, Wim! Zo’n eerbetoon heeft hij zeker verdiend.

  Ik heb maar één keer tegen Rob gespeeld (en hem natuurlijk vaak meegemaakt bij de massakampen Euwe – Keres). Leuk om te zien dat die partij erbij staat, uitgebreid is geanalyseerd en door Rob is omschreven als “de wonderlijkste remise die ik ooit gespeeld heb”, iets wat hij in de fijne nazit ook al opmerkte.

  Een foto van die wedstrijd heeft overigens ons jubileumboek gehaald: 20190209-142438-4163 | Harry Gielen | Flickr. Dat had overigens niets met Rob te maken, maar met het ‘rattenshirt’, al was het eerder Rob die de juiste houding liet zien. Zelden kon ik zo goed met een gemiste winst leven.

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.