Over anderhalve week: de KNSB-bekerfinale en het OKU!

Het regent evenementen deze maand: na het mooie Nederlands Jeugdkampioenschap komt nu de KNSB-bekerfinale en het Open Kampioenschap van Utrecht eraan.

De bekerfinale is op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) en gaat tussen Amevo Apeldoorn, DD 1852 (Den Haag), HMC Den Bosch en Paul Keres (Utrecht). Vier teams met sterke grootmeesters en meesters in de gelederen; het belooft een finale van hoog niveau te worden. Plaats van handeling is het fraaie kantoor van Berenschot. Het bezoek beperken we graag tot de direct betrokkenen, maar we zullen ervoor zorgen dat alles goed vanuit huis te volgen is: de partijen worden live uitgezonden, al dan niet met lichte sfeerverslagen, fraaie foto’s en dergelijke. Dus haal nootjes in huis en maak alles mee!

Titelverdediger LSG is er niet bij (foto Harry Gielen)

Het OKU (vrijdag 19 – zondag 21 mei) is zoals gezegd vol: we hebben een goed gevulde wachtlijst, waarvan heel wat spelers nog wel mee kunnen doen, maar nu nog inschrijven geeft maar een kleine kans op deelname. Ook hier zenden we heel veel live uit, bezoekers zijn echter ook van harte welkom. Er is genoeg te zien: met vier GM’s, vier IM’s en een heleboel FM’s (zie hier voor de deelnemers in groep A) zal de strijd hevig zijn. Ook is er genoeg vermaak omheen: twee toernooicoaches, twee boekenstalletjes, een bar met drankjes, tosti’s en vrolijk personeel, noem maar op. Mocht je toch heel graag willen schaken en niet op de lijst staan, dan kunnen we je misschien gebruiken als invaller bij oneven! Stuur mij een mailtje, dan kijken we wat we kunnen doen.

Titelverdediger Luuk Baselmans is er wel bij (foto René Olthof)

Beide evenementen worden mogelijk gemaakt door Adviesbureau Berenschot, Businesspark Papendorp, diverse subsponsors en een grote groep vrijwilligers. We kijken er naar uit!

Businesspark Papendorp (foto www.papendorp.nl)

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.