ICCF Congres in Amsterdam

In augustus a.s. vindt het Congres van de ICCF, International Correspondence Chess Federation plaats in Amsterdam. Het wordt georganiseerd door de NBC; Nederlandse Bond van Correspondentieschakers. Het laatste Congres dat in Nederland werd gehouden was in 1987 in Bloemendaal, onder leiding van de grote man op dat moment binnen de NBC, Henk Mostert, de latere voorzitter van de ICCF.

Nu zijn vier mensen binnen de NBC, Henk van den Bos, Jan Vosselman en Wim van Vugt en ondergetekende hard aan het werk een mooi Congres te voor te bereiden.
Het wordt gehouden in Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station,
Oosterdokstraat 4, 1011 DK Amsterdam, The Netherlands

Zondagavond 20 augustus is er een WELCOME PARTY om 20.00 uur.

Op maandagochtend zal Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, Bianca de Jong-Mühren, voorzitster van de KNSB en Wim van Vugt (voorzitter van de NBC) een woordje tot alle schaakliefhebbers spreken. Daarna zal, de ICCF president, Eric Ruch het Congres officieel openen.
Ook zal deze ochtend het Memorial Bulletin voor ons erelid (óók van de ICCF) Nol van ’t Riet gepresenteerd worden. Als het goed is mag ik het eerste exemplaar aan zijn vrouw, Nel uitreiken. Vooral zondag en maandag zullen er vele gasten zijn; Zeker twee wereldkampioenen zijn er: Gert Jan Timmerman en Jon Edwards

Maandagmiddag zal het Congres beginnen dat 2-3 dagen zal duren. Verschillende voorstellen zullen er behandeld worden; ook zijn er, zoals elke vier jaar, bestuursverkiezingen. Dit jaar hebben we, voor Nederland een goede kandidaat om óók in het bestuur gekozen te worden.

Maandagavond zal Prof. Jaap van de Herik een voordracht geven, natuurlijk wel in het Engels vanwege het Internationale gezelschap. De titel is:

Development  in artificial intelligence in chess, the use by Grandmasters and cheating.

Op dinsdagavond houden we een snelschaaktoernooi!
’s Woensdags willen we het Max Euwe centrum bezoeken.
Voor de echtgenotes, vriendinnen is er een nevenprogramma in elkaar gezet. Van maandag tot woensdag blijven we in Amsterdam, Donderdag is er een prachtig programma voor ALLE Congresgangers in Delft in elkaar gezet door Henk van den Bos.

Op donderdagavond wordt het Congres afgesloten met een gezamenlijke slotmaaltijd.

Op onze website kunt U nog meer lezen over dit Congres: www.correspondentieschaken.nl/congress

AMICI SUMUS Joop Jansen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.