Carlijn tweede, Thaara derde bij het EU-kampioenschap

Zoals ik eerder schreef spelen bij de EU-kampioenschappen de jongens en meisjes per categorie in één groep. Dat kan wel een vertekend beeld geven: een score van 1 uit 3 op een dag is niet per se matig en met een score van 50% doe je het goed in de meisjesranglijst. En dat is twee van de drie Nederlandse deelneemsters gelukt! Carlijn Hagen eindigde met 4.5 uit 9 tweede bij de meisjes onder 14 (en zesde in de algehele ranglijst), Thaara Swaminathan werd met dezelfde score derde bij de meisjes onder 10. Mooie prestaties waar ze allebei heel tevreden mee waren. In beide gevallen was de toernooiprestatierating ook ver boven hun eigen verwachting.

Lees verder hier: schaakuitzendingen.blogspot.com/2023/08/carlijn-tweede-thaara-derde-bij-het-eu.html

2 Reacties

 1. Avatar
  Frits Fritschy 10 augustus 2023

  Dat ‘vertekend beeld’ zie ik niet helemaal. Het maakt niet uit of je je resultaten tegen jongens of meisjes haalt, als ze beter zijn dan die van andere meisjes, ben je de beste van de meisjes. Juist heel goed, zou ik zeggen: de meisjestitel als extra stimulans en tegelijk uitzicht op de algemene titel. Dat heb je niet als je er een aparte groep voor maakt. Hetzelfde principe als bij de Gibraltartoernooien: vrouwen hadden de kans op twee prijzen in plaats van één.

  • Avatar
   Dimitri Reinderman 10 augustus 2023

   Er waren alleen prijzen/titels voor de beste jongens en voor de beste meisjes. Dus een meisje dat alle partijen wint krijgt nog steeds de prijs (en titel) voor het beste meisje (al is het natuurlijk wel leuk om eerste in de groep te worden).

   Het vertekend beeld is dat je in theorie met 3 uit 9 derde kan worden bij de meisjes. Bij een EK/WK met aparte meisjesgroepen heb je een ruime plusscore nodig.

    

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.