Trage start Nederlanders bij EK Jeugd

Bij de eerste twee ronden van het EK jeugd in Mamaia zijn wat minder punten gemaakt door de Nederlandse delegatie dan gehoopt. De eerste ronde ging nog best goed met 9 punten (uit 15), maar in de tweede ronde lieten we verschillende halfjes (of meer) liggen en dat leidde tot slechts 4.5 punten. Hopelijk is dit slechts een eenmalige halvering. Maar de sfeer is verder goed, ondanks wat tegenslag op de reisdag.

Maandag verzamelden we negen uur op Schiphol. Naar Boekarest vliegen zou een paar uur duren, vandaar een paar uur met de bus naar Mamaia, dus dat we ’s avonds zouden aankomen was wel gepland, maar dat we (door vluchtvertraging en lang wachten op het vliegveld tot de bus vertrok) pas om elf uur bij het hotel aankwamen was niet volgens plan. Het restaurant was gesloten en bij de receptie waren ze onverbiddelijk, geen eten voor ons. Dat was wel weer volgens verwachting, want in 2017 was er ook een EK in Mamaia, zaten we in hetzelfde hotel en hadden we hetzelfde probleem… Gelukkig was er nog wel een minisupermarkt open, al had dat een beperkt assortiment. Chips, ijs etc. werd dus het avondeten voor de Nederlanders.

Lees verder: schaakuitzendingen.blogspot.com/2023/09/trage-start-nederlanders-bij-ek-jeugd.html

1 Reactie

  1. Avatar
    Bram Klapwijk 06 september 2023

    Bedankt voor je verslag en jammer dat vandaag wat tegen viel! Succes voor allemaal!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.