Praktische ideeën om puzzels op te lossen

Je vindt op lichess.org leuke puzzels. Het begint met een makkelijke puzzel en naarmate je meer puzzels correct oplost, neemt de zwaarte toe. Deze puzzel heeft een rating van 2520. Maar dat is voor jou natuurlijk geen probleem, toch? Oplossing met tips…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

2 Reacties

  1. Avatar
    Wim Weehuizen 11 september 2023

    Ik dacht dat is wel heel gemakkelijk. Met de torens à la Tal inslaan op f6 en het is uit. Even vergeten dat het veld g7 vrijkomt voor de koning. Toch nog niet zo goed als Tal!

  2. Avatar
    Michel Hoetmer 13 september 2023

    Beste Wim, dat was ook mijn eerste gedachte. Maar direct Txf6 werkt inderdaad niet. Wellicht kun je iets doen met de tips uit het artikel. Ze bleken uitermate nuttig voor mezelf.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.