Arthur (U16) en Mees (U14) 7e bij het EK

Arthur de Winter (U16) en Mees van Batenburg (U14) hebben van de Nederlanders de beste prestatie geleverd bij het EK jeugd. Beiden eindigden op de zevende plaats. Arthur deed dat door de laatste ronde te winnen. Mees had een wiselvallige partij waarbij hij ergens verloren stond, maar ook ergens duidelijk beter. Het werd remise. Een zuur einde voor het toernooi was er voor Hrdya (U10). Hij won in de laatste ronde een stuk voor twee pionnen en het eindspel was gewonnen voor hem, maar in tijdnood gaf hij eerst de winst en daarna zelfs de remise weg. Zo werd het plek 23 i.p.v. plek 6 of 7. Verder haalde ook Oscar Zecha (U12) nog een plusscore, na een slechte start (1 uit 4) eindigde hij toch nog op 5 punten. De andere Nederlanders eindigden op 50% of iets eronder (waarbij vooral Loek (U18) zichzelf tekort deed door veel halve en hele punten te laten liggen).

 

Lees verder: schaakuitzendingen.blogspot.com/2023/09/arthur-u16-en-mees-u14-7e-bij-het-ek.html

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.