Jan Timman is vandaag 72 jaar geworden

Jan Timman werd vandaag 72. Gefeliciteerd. Over Timman is al heel veel bekend. Hier een analyse van VOORAL de beeldvorming rondom Timman. Soms zeer vermakelijk.

8 Reacties

 1. Avatar
  Caesar64 14 december 2023

  Gefeliciteerd! Hopelijk zaterdag weer aan het werk op het schaakbord!

 2. Avatar
  De Toren 15 december 2023

  Altijd veel respect gehad voor Jan Timman. Prettige verjaardag!

 3. Avatar
  Wim Weehuizen 16 december 2023

  Voor mij vertegenwoordigt Jan Timman ruim 50 jaar schaakgeschiedenis. In de vroege jaren ’70 kwam hij zo nu en dan op mijn studentenflat zijn broer Ton Timman afhalen en onlangs ging hij gelijk met mij op het Victorieplein in de tram. Hij stapte op het Leidseplein uit, ik neem aan voor het Max Euwe centrum. Maar ik heb nooit tegen hem gespeeld, zelfs niet in een simultaan. Mijn felicitaties!

 4. Avatar
  renzoverwer 17 december 2023

  Ha Wim, dank voor je reacti – leuk! Het MEC bestaat pas sinds jaren tachtig…. Leidseplein, waarschijnlijk voor schaakcaf√© (Het Hok? Ander?). Welke studentenflat betrof dat trouwens?

 5. Avatar
  Wim Weehuizen 17 december 2023

  Hoi Renzo, ik woonde op de studentenflat aan de Weesperstraat, maar Jan Timman op die aan de Prinsengracht, als ik het goed heb. Hij werd daar een keer door een TV ploeg opgezocht. Het enige wat aan de wanorde ontkomen was, was het schaakbord met stukken. Maar Jan zei met nadruk dat hij zijn kamer speciaal voor de TV-ploeg had opgeruimd.

 6. Avatar
  Wim Weehuizen 17 december 2023

  Dat van gelijk opstappen op de tram was onlangs ergens in november 2023.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.