Casper Schoppen vierde bij EK rapid na thriller tegen kampioen Sarana

Casper Schoppen is op het EK rapid in Zagreb (Kroatiƫ) op de vierde plek geƫindigd. Een knappe prestatie, al zal op dit moment bij hem de teleurstelling overheersen. In de laatste ronde verloor hij op bord 1 in 117 zetten tegen Alexey Sarana: het eindspel van paard en pion e6 tegen twee lopers was theoretisch wellicht houdbaar, maar in de praktijk is dat bijna niet te doen. Sarana haalde daarmee de dubbel: eerder dit jaar werd hij in het klassieke schaak Europees kampioen. Morgen voor beide spelers weer een kans, want dan is het EK snelschaken!

Ook Robby Kevlishvili deed trouwens mee: hij eindigde op plaats 37.

chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-rapid-championship-2023/11/1/1

chess-results.com/tnr835050.aspx?lan=17&art=1&rd=11&flag=30

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.