Een wild verhaal; vals spel en hotelspel.

Welkom in de wereld van het Chinese schaak. Een persoon, twee anale verhalen. De nationale kampioen Yan poepte in bad en er ZOU sprake zijn van anale kralen, in geval van vals spel.

‘Yan allegedly clenched and unclenched rhythmically to communicate information about the chess board via code to a computer, which then sent back instructions on what moves to make in the form of vibrations, according to reports circulating on the Chinese social site Weibo.’

Zie verder www.theguardian.com/world/2023/dec/27/chinese-chess-champion-stripped-of-title-after-defecating-in-hotel-bathtub

 

13 Reacties

 1. Avatar
  Caesar64 27 december 2023

  Beetje journalist publiceert niet alleen dit nieuws maar test of je zo idd vals kan spelen?! Het lijkt me best een uitdaging om via kralen beter te gaan schaken.

 2. Avatar
  Caesar64 27 december 2023

  Ik vind dat filmpje nog niet erg overtuigend; de jongeman kreunt wat af. Ik daag Renzo wel uit voor 10 vluggertjes in de Laurierboom!

 3. Avatar
  renzoverwer 27 december 2023

  Ik vind nog wel dit: https://www.bnnvara.nl/khalidensophie/videos/590979

  Maar dat item ging in lacherigheid ten onder. Om de schaaksport onder de aandacht te brengen, hebben we tegenwoordig echt ALLES over. Begin jaren tachtig kwamen de uitslagen van het NK schaken in het NOS-journaal! Gewoon, ze werden voorgelezen. Halverwege de jaren tachtig in het journaal: uitslagen en soms beelden van het wk schaken.

  Het waren andere tijden, ik zal niet zeggen dat het betere tijden waren. Alles gaat voorbij, alles blijft, alles blijft voorbijgaan (Deelder)

  Bedrog: wielrenners deden ook heel rare dingen met hun geslachtsdeel om dopingcontroles te omzeilen. Tot injecties in de penis aan toe, het peerke van Pollentier www.pickx.be/nl/2207650/sterallures-het-bizarre-verhaal-van-michel-pollentier-en-zijn-peertje en zomeer. Dus: Anale kralen, nou…

  ‘Er kan zoveel mensen’, om maar een Wim Sonneveld-achtige uitspraak te doen. ‘Dus dit vast ook’.

 4. Avatar
  Caesar64 27 december 2023

  Dan moet er iemand gezocht worden die daar wel goed in is?! Hij of zij hoeft als ik het filmpje van sjow moet geloven, amper te kunnen schaken. Het lijkt me een mooi experiment en ik wil als ik verslagen word daar best een leuke prijs tegenover stellen.

  • Avatar
   LDBoutens 27 december 2023

   Lijkt me wel een fijn ‘klusje’ voor 1 van onze vaste reaguurders hier, Frits. F. of Wim W.? interesse voor meerdere eer en glorie van het welzijn van de FIDE?

   Moedig voorwaarts alvast!

    

   • Avatar
    Frits Fritschy 27 december 2023

    Lukas,

    Ik heb al sowieso weinig waardering voor je bijdragen hier, maar je maakt het nu wel erg bont. Ga alsjeblieft terug naar dat Utrechtse forum, daar hoor je veel beter thuis.

    • Avatar
     LDBoutens 28 december 2023

     Dag Frits,

     Uiteindelijk vinden we, als heren op zekere leeftijd en ons veilig wanend vanachter een toetsenbord, allemaal wel wat van elkaar. Het is maar net hoe je er mee om wilt en denkt te kunnen gaan; grootmoedig of al mekkerend bij elke opmerking die je niet zint.

     Kijk uit met vuurwerk daar en moedig voorwaarts Frits! Zowel in het restant van 23 als 24 en verder!

      

     LD.

     • Avatar
      Frits Fritschy 28 december 2023

      Lukas, ik had het over je bijdragen, maar draag je eigenlijk ooit iets bij? Een artikeltje, een inhoudelijk commentaar, wat eigen onderzoek, een antwoord op een vraag? Als je je nou nog beperkte tot je ‘moedig voorwaarts’, oké, maar je kent blijkbaar het verschil niet tussen een scherpe inhoudelijke reactie en een persoonlijke aanval.

 5. Avatar
  LDBoutens 28 december 2023

  Beste Frits,

  De beoordeling of en wat ik hier wel of niet bijdraag en op welke manier laat ik graag aan ons opperwezen over. Ik geloof niet dat jij in staat bent zo 1 beoordeling tot een goed einde te brengen. Dat is overigens geen persoonlijke aanval van mijn kant, maar ik geloof echt niet dat jij daar inhoudelijk de juiste persoon voor bent.

  Ik heb in de beginjaren van Schaaksite hier veelvuldig geschreven en gepubliceerd en dat leidde door mijn scherpe edoch rechtvaardige pen nog wel eens tot gedoe met de oprichter. En kijk eens hoe we elkaar hier en elders 15 jaar later bejegenen…

  In die 15 jaar is mijn interesse voor het spelletje niet minder geworden maar voor de beoefenaars des te meer, met als gevolg dat ik het actieve schaken reeds lang gelee vaarwel heb gezegd. Dit heeft mede tot gevolg gehad dat ik sinds die tijd ook hier niet meer publiceer. Maar af en toe een gebbetje dacht ik mijzelf toch niet te moeten onthouden. Jij ziet die gebbetjes schijnbaar als persoonlijke aanvallen. So be it dan maar. Het zegt m.i. vooral iets over jou.

  De zon lijkt hier door te breken. Tijd voor een mooie wandeling in plaats van me op te houden alhier.

  Nogmaals moedig voorwaarts Frits!

 6. Avatar
  Joop Gijsbers 28 december 2023

  Eerlijk gezegd, Lukas, je gedraagt je gewoon als een trol. Helaas zal ik nu ook wel slachtoffer worden – ik kan helaas geen gebruikers blokken of heb dat nog niet ontdekt. Maar so be it.

  • Avatar
   LDBoutens 28 december 2023

   Dag Joop,

   Dat is om in de woorden van Frits te spreken wel een heel persoonlijke aanval van je. Waarom denk of verwacht je slachtoffer te worden? Waar is dat precies op gebaseerd? Ik heb en voel werkelijk geen enkele behoefte om gebruikers hier naar de slachtbank te moeten trollen. Heel apart dit alles mag ik wel concluderen.

   Maar ook voor jou een goed restant van 3 en 24 en verder.

   Moedig voorwaarts allen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.