Ajacied Sosa schaakt elke dag online

Op nos.nl een stukje over de voetballer Borna Sosa, die zich na het vertrek van Mislintat niet meer fijn voelt bij Ajax. Maar als het (in het derde filmpje) over zijn hobby schaken gaat fleurt hij op. Hij vertelt o.a. over zijn partij met de Kroatische grootmeester Jankovic en uit de beelden van die partij blijkt dat hij op zijn minst een behoorlijke huisschaker is. En aangenomen dat hij kobgrobulojml is op chess.com klopt dat, zijn rapidrating daar is 1276 en hij is daar dagelijks actief (al is er o.a. ook jokerservice met zijn naam, en het zou ook kunnen dat hij een anoniem account heeft). Dus mocht u nog iemand zoeken voor uw schaakvoetbalteam…

Zie het filmpje hier: nos.nl/artikel/2503913-sosa-had-het-zwaar-na-onverdiend-vertrek-mislintat-plots-werd-ik-niet-opgesteld

1 Reactie

 1. Avatar
  renzoverwer 07 januari 2024

  Dank, Dimitri.

  Op de Nos-site is momenteel elke (als ik ook eens balorig mag zijn) voetballer schaakminded. Zie Bayako nos.nl/artikel/2504022-schaker-bakayoko-wil-bij-psv-grootmeester-worden-goed-voetballen-kwestie-van-denken

  Interessante stellingname:

  “Voetbal is geen zware fysieke bezigheid. Het is vooral een cognitieve sport. Je moet goed kunnen denken. Voetbal is als een schaakspel. Je moet op de juiste momenten de juiste keuzes maken. Weten wat je kunt. En vooral: wat je nĂ­et kunt.”

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.