Chessable Research Awards 2024

Karel van Delft vraagt aandacht voor de Chessable Research Awards 2024. Dat is een project waarbij universitaire studenten een prijs kunnen verdienen met een onderzoeksvoorstel dat een relatie heeft met schaken.

Het kan over schaaktechnische zaken gaan, maar ook over bijvoorbeeld maatschappelijke kwesties zoals de toegevoegde waarde van schaken in verzorgingshuizen.

Lees verder het hele bericht (in Engels).

The online chess learning platform Chessable (part of Chess.com) is seeking undergraduate and graduate students, along with their faculty research sponsors, to apply for the Chessable Research Awards 2024 cycle. Each winning faculty research sponsor gets $500. Each undergraduate student winner gets $500, and each winning graduate student gets $1,000. The deadline for applications is May 15, 2024.

The Chessable Research Awards are an initiative to promote chess research and develop our understanding of how chess can benefit our lives, how we can improve our knowledge of the game, and how we can understand other phenomena, both within and outside of the chess world.

University students from all fields of study, such as cognitive psychology, education, literature, history, computer science, etc., are invited to apply.

Examples of relevant topics include, but are not limited to, how playing chess impacts society or personal development, methods for improving the memorization of chess theory, the gender gap in chess participation, using ideas from chess to solve real-world problems, etc.

For more information about the Chessable Research Awards, visit
www.chessable.com/research awards

For more information about the Chessable science team and its initiatives, visit www.chessable.com/science and click on the green banner “View Our Active Scientific Research.”

Blog posts by past Chessable Research Awards winners (their names are linked to their blog posts): Aditya Gupta; Jérôme Genzling; Jordan von Hippel; Michael Martins; Jane Zhang; Adam DeHollander; Sarah Kudron.

Best regards,
Chief Science Officer Alexey Root, alexey.root@chess.com
Science Project Manager Karel van Delft, karel.vandelft@chess.com

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.