Jeugdjournaal over schoolschaak, nos.nl over supertalenten

Vind jij schaken een leuke sport? De meer dan 150 kinderen die dit weekend meededen aan een schaaktoernooi in Utrecht in ieder geval wel. Eén team deed het wel heel erg goed. De leerlingen van de Internationale School Utrecht wonnen alle wedstrijden. Dat ze op deze school zo goed zijn, is niet zo gek. De kinderen zijn al heel jong begonnen.

Lees en/of kijk verder: jeugdjournaal.nl/artikel/2510429-deze-kinderen-winnen-alle-wedstrijden-tijdens-schaaktoernooi

“Je speelt als een 8-jarige.” Met die opmerking beledig je in de schaakwereld tegenwoordig niemand meer. Het is eerder een compliment. De laatste maanden duiken her en der berichten op van piepjonge schakers die volwassen grootmeesters verslaan. Hoe kan dat? “Het is een opvallende trend. Kinderen worden op steeds jongere leeftijd steeds beter.” Leonid Ivanovic is pas 8 jaar, 11 maanden en 7 dagen oud als hij begin dit jaar een Bulgaarse grootmeester verslaat. Nooit eerder is een grootmeester door zo’n jong kind verslagen, tot Ashwath Kaushik afgelopen dinsdag het record alweer aanscherpt. De jongen uit Singapore is 8 jaar, 6 maanden en 11 dagen oud bij zijn zege op een grootmeester uit Polen.

Lees verder: nos.nl/artikel/2510567-schakende-8-jarige-kinderen-die-volwassen-grootmeesters-verslaan-hoe-kan-dat

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.