Ratings onder 2000 vandaag verhoogd, zowel FIDE als KNSB

Als u een FIDE-rating heeft van onder de 2000, dan is vandaag uw rating waarschijnlijk behoorlijk gestegen. Zie www.schaaksite.nl/2024/01/01/ratingbonus-pas-per-1-maart/ voor de uitleg.

De KNSB heeft in navolging hiervan vandaag ook alle KNSB-ratings onder de 2000 verhoogd. Zie daaarvoor schaakbond.nl/aanpassingen-ratings-per-1-maart/

9 Reacties

 1. Avatar
  Caesar64 01 maart 2024

  Jammer dat niet iedereen een paar honderd punten erbij heeft gekregen?! Dit soort cadeautjes maakt de elorating behoorlijk irrelevant. Kunnen we ons gewoon richten op het spelen van een mooie partij ipv zorgen maken om elo punten.

  • Avatar
   Sjoow 02 maart 2024

   Ik vermoed dat na een periode van stabilisering dat de sterkte van spelers weer kloppen met hun ratings. Dus ook die van de Corona golf aan zeer sterke beginnende schakers. Zonder deze correctie had het nog veel langer geduurd voordat de pikorde hersteld was.

   • Avatar
    Bert Hollander 02 maart 2024

    Maar speelt dat bij KNSB-ratings wel? Juist hier worden ook interne competities en veel kleine wedstrijden meegenomen waardoor corona-effecten e.d. toch veel minder na-ijlen. Überhaupt vind ik het vreemd dat het enige argument dat we kunnen lezen was “de FIDE doet het ook”, en dat zomaar even een week van tevoren. Ik kan nergens terugvinden dat de Belgische en Duitse bonden dit net als ons hebben overgenomen bijv.

    • Avatar
     Sjoow 02 maart 2024

     Maar speelt dat bij KNSB-ratings wel?

     Ja goed punt. Het is bizar dat de KNSB dezelfde rekenformule klakkeloos lijkt over te nemen zonder enige toelichting. Je loopt nu kans op rating deflatie… en dan moeten we in de toekomst naar beneden corrigeren, haha.

  • Avatar
   Hendrikom 03 maart 2024

   Als iedereen er een paarhonderd punten bij had gehad, dan hadden we er denk ik ook meteen een paar IM’s bij!

  • Avatar
   Frits Fritschy 03 maart 2024

   In ieder geval is een verband met corona volledig nieuw voor mij. Maar ik heb al diverse malen gemerkt dat de te lage rating van snel sterker wordende jeugdspelers een deflaterend effect op mijn rating had. Die krijgen er nu wat puntjes bij. Al is het me nog steeds niet echt duidelijk of datzelfde effect er over een paar jaar niet weer zal zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.