Verplaatsing uit Canada dreigt voor kandidatentoernooi wegens visumproblemen

Begin volgende maand begint als alles goed gaat in het Canadese Toronto het kandidatentoernooi (zowel voor de vrouwen als de mensen). Maar het gaat voorlopig nog niet goed. Verschillende spelers hebben namelijk nog geen visum gehad. Om wie het gaat is niet bekend, maar vermoedelijk in ieder geval de drie Russische spelers: de gemiddelde tijd voor een Rus om alleen al een toeristenvisum te krijgen voor Canada zou 182 dagen zijn. Ook de Indiase spelers hebben mogelijk een probleem: vanwege spanningen tussen Canada en India  (een activistische Sikh werd in Canada vermoord en Canada beschuldigt de Indiase regering erachter te zitten) is de gemiddelde tijd voor een toerist uit India 27 dagen. Voor dit toernooi zullen de spelers waarschijnlijk een werkvisum nodig hebben en dat duurt nog langer. Het toernooi zelf is overigens niet in gevaar: maar men dreigt wel het toernooi te verplaatsen naar Spanje als de problemen niet binnen een week opgelost zijn.

Zie ook www.chess.com/news/view/fide-makes-urgent-visa-appeal-to-canadian-government-regarding-candidates

Update: alle visa zijn geregeld en het toernooi gaat door in Canada zoals gepland. Zie www.chess.com/news/view/candidates-given-green-light-visa-issues-resolved

9 Reacties

 1. Avatar
  Hendrikom 07 maart 2024

  Hij is hier anders altijd consequent in, hoor! Ik weet niet hoe jij het zou omschrijven?

   • Avatar
    Hendrikom 08 maart 2024

    De opmerking waarop ik reageerde is weggehaald. Dan zou ik de mijne ook weghalen.

     • Avatar
      Frits Fritschy 08 maart 2024

      Het is dus mogelijk om zelf je reacties nadat ze geplaatst zijn te wissen?

     • Avatar
      Frits Fritschy 08 maart 2024

      Ah, laat maar, ik snap hem. Wel jammer overigens.

     • Avatar
      Pieter Priems 08 maart 2024

      Ik heb gekeken hoe ik mijn reactie kon weghalen, maar helemaal duidelijk was dat niet. Ben ook voorzichtig, want wie weet gooi ik te veel we. Wie kan me het vertellen?

 2. Avatar
  Pieter Priems 07 maart 2024

  Tis maar hoe je het bekijkt. Vanuit de verzamelingenleer is het logisch: Vrouwen zijn een deelverzameling van mensen. Als je vrouwen en mensen als twee verschillende groepen ziet is het onderscheidend, discriminerend. Het zou kunnen dat je dat, na wat bier, denkt. Wie heeft er een trappist op?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.