Goed of fout? (4)

In de partij tussen Haikola en Heinola (Tampere, 1987) speelde zwart 11. … Pf6. Is deze zet goed of fout en waarom? Antwoord…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

1 Reactie

  1. Avatar
    Frank Van Tellingen 08 maart 2024

    Het betreft hier om precies te zijn de Mokele Mbembe (mijn favoriete bulletopening), gepropageerd door de auteur van Kaissiber (hier recentelijk aangehaald, Stefan Bücker) en een stuk minder gezond dan de Farjarowicz.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.