Goed of fout? (5)

In een partij tussen Kirill Alekseenko en Bakhrom Bakhrillaev (Sitges Sunway, 12/2023) speelde zwart 33. … Tf8. Wat is jouw mening over deze zet: goed of fout? Antwoord…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

1 Reactie

  1. Avatar
    Wim Weehuizen 14 maart 2024

    Misschien toch ook heel belangrijk om vrijwel direct de paardvork in de stelling te zien. Zo’n motief kun je door het naspelen van partijen van Tal en andere topgrootmeesters snel herkennen. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk om alles goed door te rekenen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.