Over ruim een week: het OKU 2024!

Nog een weekje wachten en dan start het 49e Open Kampioenschap van Utrecht! Zoals eerder gemeld is het maximum aantal deelnemers al geruime tijd bereikt. De ervaring leert dat er in de laatste week nog veel mutaties zijn, zeker nu vandaag de herinnerings- en betalingsmail is verstuurd, dus deelnemers van de wachtlijst hoeven niet meteen te wanhopen. En mocht je IM of GM zijn en alsnog mee willen doen, mail ons dan. Iedere schaker is voor ons gelijk, maar misschien hebben we nog een plekje voor je…

Winnaar 2023: Erik v/d Doel (foto Henk van Lingen)

En als je er nu nog bij had willen zijn hoeft dat ook niet, want het toernooi is op diverse manieren goed te volgen: we zenden 28 partijen live uit, publiceren zes rondebulletins en op zondag zal Anna-Maja Kazarian deskundig commentaar geven. In het LIFE-gebouw vind je gastgrootmeesters, boekenstalletjes en een gezellige analyse- en bijpraathoek. Je kunt er op allerlei manieren komen, met een kleine waarschuwing voor de vrijdag: dan kun je niet bij het gebouw parkeren, wel bij de naburige P+R Papendorp.

Dimitri in 2023 aan het werk.

En na het OKU houdt het nog niet op met leuke schaakevents in Utrecht, want we krijgen nog de kwalificatietoernooien voor het NK (8-9 juni, informatie volgt), het NK schaakvoetbal op 30 juni 2024 en natuurlijk het NK schaken van 6 t/m 13 juli 2024, met elke dag uitdagende nevenevenementen. We hopen je dus vaker in Utrecht te zien!

Een eerdere schaakvoetbaleditie (foto Charlois Europoort)

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.