Amsterdamse sportprijzen voor Euwe, Timman en Short

Onlangs kreeg ik De Stad als stadion, de geschiedenis van topsport (in) Amsterdam in handen.

In het boek staan ook diverse lijstjes. Als voormalig manager van het MEC is mijn eerste impuls om te kijken of Euwe in één van de lijstjes is opgenomen. Dat was zo, al kende ik die prijs niet. Er bleken nog meer (verrassende) prijzen betreffende schaken uitgeloofd te zijn. Lees het hele artikel op www.chessed.nl

3 Reacties

 1. Avatar
  renzoverwer 06 mei 2024

  Interessante info, Eddy! dank.

  En ook Amsterdamse NK-winnaars als Reinderman en Donner hadden wel eens genomineerd – op zijn minst- mogen worden – zeur ik even.

  Dit: ‘Zo wordt schaken in 1927 een ‘Heeren-aangeleegenheid’ genoemd, vergezeld van een fraaie foto van de massakamp tussen de schaakclubs Max Euwe en Tavenu uit dat jaar. Er is inderdaad geen enkele vrouw op de foto te bekennen.” 

   

  We zijn een honderd jaar later. Er is WAT veranderd in deze. Vrouwen in de schaakwereld. Maar voor hetzelfde geld kun je betogen dat het spel nog steeds een ‘heeren-aangeleegenheid’ (heerlijke spelling van voor ’34) is.

  Ik constateer slechts he.

   

   

 2. Avatar
  renzoverwer 08 mei 2024

  Idd echt zonde Dmitri! Je link herinner ik me ineens weer! En ook vreemd, dat gepasseerd worden voor het Nederlands team.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.