Eerbetoon Johan Hut (1961-2020)

Tijdens een korte plechtigheid zal zaterdagmiddag 1 juni een van de schaaktafels in de openbare Pekingtuin in Baarn worden voorzien van een naamplaat, als eerbetoon aan de in mei 2020 op 59-jarige leeftijd onverwacht overleden schaker/schrijver Johan Hut.

Dit is de uitwerking van een besluit van de Baarnse gemeenteraad in 2022: ‘Dat heeft Johan wel verdiend’

De plechtigheid rond de onthulling van de gedenkplaat begint om 15:00 uur en duurt tot 15:30 uur.

Hierbij zijn de broer en zussen van Johan aanwezig. De zussen zullen een lied voor Johan ten gehore brengen, ‘The Family Tree’ van de band Venice.

Het eerbetoon valt (toevallig) samen met het gratis  All Together Festival dat vrijdagavond en zaterdag in de Pekingtuin wordt gehouden.

Na de plechtigheid hervat de band Trafassi het muzikale festivalgebeuren.

Voor zover bekend zijn geen uitnodigingen verstuurd voor de onthulling van de gedenkplaat. Uiteraard is iedereen die Johan een warm hart toedroeg welkom in de Pekingtuin.

Johan verzorgde  jarenlang de schaakrubriek van De Gooi- en Eemlander (en later ook andere regionale titels), was een belangrijke medewerker van schaaksite.nl en de hoofdauteur van HSG-jubileumboek Mat in de Mediastad.

In Memoriam

3 Reacties

 1. Avatar
  LDBoutens 28 mei 2024

  Dag Wim,

  Ik had er graag bij willen zijn ware het niet dat ik zaterdag al andere verplichtingen heb. Verplichtingen die ik helaas niet kan verplaatsen of annuleren.

  Maak er een gedenkwaardige middag van daar!

   

  Groet, Lukas

 2. Avatar
  renzoverwer 28 mei 2024

  Geweldig: Trafassi. Surinaamse band. (Surinaams-Nederlands) De wasmasjien: https://www.youtube.com/watch?v=qgUIgJ-3hLw

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.