4M “buy in” toernooi gaat niet door, Niemann trekt zich terug

Voor 21 november was er een uniek toernooi gepland: een vierkamp waarin alle vier de deelnemers (Hans Niemann, Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana en Yan Nepomniachtchi) een miljoen dollar zouden inleggen. De winnaar zou 2M krijgen, nummer twee 1.5M, nummer drie 0.4M en de nummer vier niets (en 100k naar de organisatie). Dat idee onstond bij de Duitse organisator/sponsor Wadim Rosenstein toen Niemann hem op X meldde dat hij ook graag door hem uitgenodigd zou worden voor een toernooi. Het geld werd door de vier spelers gevonden, de contracten werden getekend, maar de Amerikaan was ontevreden over de verdere gang van zaken. Zo zou hij gehoord hebben dat de organisator de andere spelers zou sponsoren en zou hij van de man zelf hierover geen uitleg gekregen hebben. Het gevolg: Niemann heeft zich teruggetrokken en het toernooi is daarom geannuleerd. Dat klinkt als contractbreuk, maar Rosenberg wil daar in het openbaar geen commentaar op geven: “Niemand wil een schandaal.” (Volgens mij doen schandalen het juist erg goed in de media, maar goed.)

Meer details hier: www.chess.com/news/view/1-million-buy-in-tournament-cancelled-as-niemann-pulls-out

5 Reacties

 1. Avatar
  Caesar64 30 juni 2024

  Het verschil tussen deze vermogende toppers en de tarieven die meesterklassers krijgen is dan bijzonder groot.

 2. Avatar
  TheBlackKnight 01 juli 2024

  Jammer dat het niet doorgaat. Niet een andere speler is toegevoegd. Vind wel leuk concept. Zou wel bizar zijn al dan niet met eigen inleg, maar een eerste prijs fors meer dan bij het WK. Wellicht Niemann toch tikkeltje bang met lege handen te eindigen…

 3. Avatar
  Twaburov 01 juli 2024

  Weet je meer over de Hans Niemann World Tour?
  “Announcing the Hans Niemann against the World Series: August 7-11 Utrecht-Anish Giri August 14-18 London- Nikita Vitiugov August 20-24 Paris- Ettiene Bacrot August 29-2 Sharjah-Nihal Sarin Each match consists of: 3 days of double round classical(6 total) 1 day of 6 Rapid Games 1 day of 12 Blitz Games Commentators/Sponsors: reach out Spectators: stay tuned for venue details”

  Zie: x.com/HansMokeNiemann/status/1807422406476063021

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.