Lisa en Anne

(Foto’s Fred Lucas)

De jeugd heeft de toekomst. Het lot van het Nederlandse damesschaak is in handen van jonge meiden die zullen proberen de top te bestrijden. Op het moment lijken Lisa Schut (15) en Anne Haast (16) de twee belangrijkste representanten te zijn om een gooi te kunnen doen. De weg naar de top gaat bepaald niet over rozen. Schaaksite heeft geprobeerd de verrichtingen van beide talenten bij het EK dames in Rijeka (Kroatiƫ) op de voet te volgen in een korte serie getiteld "Neerlands hoop in bange dagen". Herman Grooten tekende voor de verslagen en de analyses. De titel slaat op de (muzikale) conferences die Freek de Jonge en Bram Vermeulen hielden eind jaren zeventig. Hieronder alle artikelen op een rijtje:

Neerlands hoop in bange dagen (1)

Neerlands hoop in bange dagen (2)

Neerlands hoop in bange dagen (3)

Neerlands hoop in bange dagen (4)

Veel plezier bij het naspelen.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoƶrdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.