FF winne

Op de toernooisite van het Open Kampioenschap van Nederland, maakt perschef Peter Boel op de van hem bekende geanimeerde wijze per ronde een verslag. Schaaksite biedt deze artikelen integraal aan. Hier is het verslag van ronde 7.

Met zulke SMS-afkortingen zouden we deze verslagen misschien wat ff-iciënter kunnen maken. Maar met FF kunnen wij hier in Dieren natuurlijk alleen maar Francois Fargere bedoelen. De Fransman is tot nu toe ongenaakbaar. Vandaag was Roeland Pruijssers de zesde die het hoofd voor hem moest buigen. Doordat Sipke Ernst een bijzonder fraaie winst miste tegen Elshan Moradiabadi, is de voorsprong van de koploper nu gegroeid tot een vol punt.

Pruijssers – Fargere

Beginnen de zenuwen al door Fargere’s hoofd te gieren? Daarover zei hij maar niets. ‘Maar L’Ami morgen wordt wel zwaar; hij is de beste speler hier.’ Fargere zelf maakt een stormachtige ontwikkeling door. Nadat hij FM werd wijdde hij zich aan zijn studie en ging hij bij Google France werken. Maar sinds een jaar wordt hij begeleid door de befaamde coach Iosif Dorfman en in dat jaar werd hij van FM GM. Hoe hard gaat dit door?

Sipke Ernst en Elshan Moradiabadi waren zeer te spreken over hun interessante remise. Moradiabadi vond het ‘the best draw of the tournament’, Ernst zei: ‘Ik heb me prima vermaakt, maar ik was veel te optimistisch.’ Op dat laatste valt misschien wel wat af te dingen…

Moradiabadi had met 10…e5!? een interessant pionoffer gepleegd, wat Ernst, waarschijnlijk wijselijk, niet aannam. Er ontstond een zeer interessante stelling.

Ernst – Moradiabadi

Viacheslav Ikonnikov had het betere van een toreneindspel tegen Erwin L’Ami, maar dit duel eindigde onbeslist. Hierdoor werden beiden voorbijgestreefd door Valentin Iotov en Krikor Mekhitarian, die respectievelijk Leonid Milov en Merijn van Delft terugwezen en nu samen met Ernst en Moradiabadi de tweede plaats delen met 5,5 punt.

Bij het groepje vijfpunters voegde zich verrassend Migchiel de Jong, die het toernooi van de Deen Pedersen definitief verziekte…

De Jong – Pedersen

Ook Renze Rietveld kwam op dit puntenaantal. Rietveld speelt een prima toernooi in de subtop, versloeg gisteren al Yge Visser en kwam vandaag opnieuw heel ver tegen Sebastian Siebrecht. De ontknoping was heel aantrekkelijk.

Rietveld – Siebrecht

Zoals ik gisteren heb beschreven heeft Valeriy Neverov in dit toernooi al flink wat geleden. Vandaag smaakte hij het genoegen van een lekker kort aanvalspotje.

Neverov – Mostertman

Dan nog een leuke uitsmijter.

Rijnaarts – De Ruiter

(Met dank aan Peter Boel).

Voor zijn verslag van ronde 7, klikt u hier.

Alle verdere informatie treft u aan op de toernooisite.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.