Schaakcursussen en lezingen

In het komende seizoen worden in het zuiden van het land diverse cursussen gehouden met als docent IM Herman Grooten.

Hieronder een overzichtje:

  • Schaakcursussen voor volwassenen

Er gaan twee cursussen voor clubschakers van start:

Op 8 dinsdagavonden in Tilburg, ratinggroep 1850 – 2200.

Data: 5-okt, 9-nov, 30-nov, 1-feb, 1-mrt, 29-mrt, 19-apr, 10-mei.

Op 8 woensdagavonden in Eindhoven, ratinggroep 1450 – 1850.

Data: 6-okt, 10-nov, 1-dec, 2-feb, 2-mrt, 30-mrt, 20-apr, 4-mei.

Diverse mensen hebben zich al aangemeld, maar voor geïnteresseerden zijn er nog plaatsen beschikbaar.

Alle info treft u aan in de flyer of u stuurt een mailtje naar .

  • Lezingen "Begrijp wat u doet"

Naar aanleiding van zijn populaire rubriek met de gelijknamige titel in Schaakmagazine "Begrijp wat u doet", houdt Herman Grooten een serie lezingen rondom de achtergronden van de meest gespeelde openingssystemen. In deze reeks worden openingen besproken aan de hand van karakteristieke pionnenstructuren en stereotiepe stellingsbeelden. Het uitgangspunt van deze benadering is om het begrip te vergroten van de typische stellingen die horen bij de diverse openingen.

Omdat er over de reeds verschenen openingssystemen nog zoveel meer te zeggen en te schrijven valt, dan de rubriek toelaat, zal Grooten in zijn presentatie dieper ingaan op de materie. Na afloop wordt een reader beschikbaar gesteld met een uitgebreid overzicht van wat in de lezing behandeld is. Tevens wordt het nodige extra studiemateriaal toegevoegd.

Op dit moment zijn de data nog niet bekend. Als u hiervoor belangstelling heeft kunt u een mail sturen naar .

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.