Gedeelde zege in Brabants Kampioenschap

Grootmeester Erik van den Doel is er niet in geslaagd om alleen eerste te worden in het Brabants Kampioenschap . In Roosendaal moest hij na zes ronden David (die voorheen als Roi door het leven ging) Miedema naast zich dulden. Miedema was nogal matig begonnen met een halfje tegen Arlette van Weersel, maar vervolgens begon hij met een flinke zegereeks, totdat hij in de laatste ronde op Van den Doel stuitte. Die had ondertussen een halfje punt ingeleverd tegen Jasper Broekmeulen. De partij Miedema – Van den Doel eindigde onbeslist, zodat beide dus boven kwamen.

Zij moesten de eerste plaats ook nog delen met Jasper Broekmeulen die een uitstekend toernooi had gespeeld. Remise tegen de beide grootmeesters en winst tegen zijn overige opponenten, daar kun je mee thuis komen.

Van den Doel was, behalve op weerstandspunten, misschien ook nog de morele winnaar. Zo versloeg hij met zwart collega grootmeester Robin Swinkels. Die zal de volgende partij wel snel willen doen vergeten. Swinkels gunde zijn tegenstander wel de eer van zijn fraaie combinatie door zich op sportieve wijze te laten matzetten. Hieronder de slotstelling:

Bekijk in de viewer mijn aantekeningen:

Voor de fraaie liveborden kunt u hier klikken.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.