Zware opgave voor Jan Willem de Jong

Jan Willem de Jong moet nog twee keer winnen in het Inventietoernooi te Antwerpen als hij een GM-norm wil laten bijschrijven.

(Foto Bianca Muhren)

Zijn nederlaag in de vijfde ronde tegen Istratescu heeft zijn aspiraties op het resultaat behoorlijk in de war gestuurd. Hij wist zich overigens wel te herstellen van deze nul door een zwaar bevochten overwinning op Geert van der Stricht. De Jong bediende zich van het Wolgagambiet, maar hij kwam flink in de problemen.

Hoe hij zich uit de netelige situatie (uit het diagram) wist te redden, treft u aan in de viewer.

In de viewer mijn analyse van de partij Van der Stricht – De Jong.

Het halfje tegen de Belgische IM Bart Michiels brengt De Jong tot de lastige, zo niet vrijwel onmogelijke opgave om met twee overwinningen op respectievelijk Tom Piceu en Stefan Docx een grootmeesterresultaat af te dwingen.

Hier nog even alle partijen tot dusver van onze landgenoot op een rijtje:

We gaan het allemaal volgen in de laatste twee ronden.

Voor meer informatie over dit toernooi klik op de toernooisite en bekijk ook eens de Belgische site www.Schaakfabriek.be.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.