Het sprookje van Ruan duurt voort

De finale van het WK dames gaat tussen Hou Yifan en Lufei Ruan. Laatstgenoemde, die als een volkomen outsider aan het toernooi begon, schakelde in de tiebreak ook haar hoger ingeschatte tegenstandster Xue Zhao uit. Na een remise in de eerste partij, sloeg zij met zwart toe. De finale vindt vanaf komende maandag plaats.

Lufei Ruan (Foto toernooisite)

Ruan kan het zelf ook niet geloven. Ze liet weten dat ze een retourticket had geboekt voor 13 december. Het is nu de 18de en ze is nog altijd in Turkije, nu zelfs voor de finale, waarbij ze minstens tot en met de 22ste zal verblijven. Ruan speelt onbevangen en wellicht schuilt daar haar kracht. We zijn heel benieuwd of ook Hou Yifang onder het juk van de outsider door gaat.

De eerdere berichtgeving over de titelstrijd op Schaaksite:

verslag 1

verslag 2

verslag 3

verslag 4

reactie op analyse

Overige informatie:

Toernooisite

Live-partijen

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.