Nederlanders niet omver te krijgen!

In Cappelle la Grande is inmiddels de tweede ronde gespeeld. Onze drie helden van gisteren blijken onvermurwbaar! Twan Burg hield GM Kovchan (2561) op remise. Zijn compagnons Miedema en Kuipers herhaalden hun huzarenstukjes van gisteren opnieuw. Ditmaal kwamen ook de respectievelijke GM’s Gopal (2597) en Grigoriants (2581) niet door hun verdediging heen.

Van de sterkste Nederlandse spelers hebben we een klein overzichtje met de resultaten uit de tweede ronde samengesteld:

Inmiddels heeft Twan Burg zijn partij uit ronde 1 opgestuurd, die treft u aan in het eerste verslag.

(Foto website Iris & Rik Roelofs)

Van jeugdspeler Rik Roelofs ontvingen we zijn partijen uit de eerste twee ronden, waarvan hij die uit de eerste ronde uitgebreid heeft geanalyseerd:

We nodigen andere landgenoten om deze mooie voorbeelden te volgen en het thuispubliek met hun prachtige zetten te laten meegenieten! Een mailtje naar met een pgn-bestand in de bijlage en wij zetten het online!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.