Partijen uit het Houtje Hoofd Heldertoernooi

Houtje Hoofd Helder…

In de ‘schaduw’ van het Nederlands Kampioenschap Nederlands Kampioenschap Schaken wordt in de prachtige theaterzaal van het SintLucas het “Het Houtje Hoofd Helder Open” gespeeld.

Op het moment van schrijven gaat David Miedema aan de leiding met 6 uit 7, maar hij voelt de hete adem in de nek van GM Yge Visser, tegen wie hij het in ronde 8 mag opnemen en van IM Manuel Bosboom, die beiden een halfje minder hebben. Grote verrassing is dat GM Steingrimsson gisteren niet kon winnen van Roland Daamen. Die gaf in een gewonnen stelling remise.

Enkele partijen uit het toernooi zijn via de viewer na te spelen:

(later meer)

Eerdere artikelen van het “Houtje Hoofd Helder-toernooi” zijn te vinden onder deze links:

Verslag 1

Verslag 2

Foto-impressie Ab Scheel

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.