Robby Kevlishvili en Cheryl Looijer een klasse apart

In Rijswijk wordt sinds jaar en dag het NK t/m 12 jaar gehouden. Opnieuw slaagde de goed geoliede organisatie erin om tachtig talentvolle kinderen een mooi en spannend toernooi te laten spelen.

Robby Kevlishvili
Cheryl Looijer

Na negen ronden Zwitsers kwamen er twee duidelijke kampioenen tevoorschijn. Bij de jeugd bleek Robby Kevlishvili ongenaakbaar. Hij eindigde met de fantastische score van 8½ uit 9 bovenaan, 1½ punt meer dan zijn naaste achtervolger, Anna-Maja Kazarian die met 7 punten ook een prachtige tweede plaats bij de jeugd bemachtigde. Kevlishvili stond alleen in de vijfde ronde Lucas van Foreest een halfje toe, maar bleef verder iedereen de baas die tegenover hem kwam te zitten.

Bij de meisjes bleef Cheryl Looijer met 8 uit 9 ook een punt los van haar naaste achtervolgster, Sterre Kruijsen, die met deze score een keurige tweede plaats veilig wist te stellen. Looijer gaf alleen halfjes af aan Feline Waardenburg en in de laatste ronde tegen Iris Schelleman.

Van alle deelnemers zijn hoogstaardige portretjes samengesteld. Hieronder die van de twee winnaars:

Met de nummers een en twee in elke categorie hebben we meteen alle spelers genoemd die naar het EK gaan. Schaaksite wenst hen allemaal daar veel succes toe!

De eindstand aan kop van de jeugd:

De eindstand aan kop bij de meisjes:

(Foto’s zijn afkomstig van de keurig verzorgde toernooisite)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.