Reinderman aan de leiding bij Hogeschool Zeelandtoernooi

De enige aanwezige Nederlandse grootmeester in Vlissingen, Dimitri Reinderman, heeft bij het Hogeschool Zeelandtoernooi na zeven ronden de leiding genomen. Met een score van 6½ uit 7 heeft hij in elk geval het matige resultaat uit het laatste NK in Amsterdam nu al meer dan goed gemaakt. Gezegd moet worden dat hij in de zesde ronde tegen de Duitse meester Poetsch een moment door het oog van de naald kroop, maar dat hoort ook bij sport. Als we zijn gepolijste overwinning tegen Nyzhnyk uit ronde 7 daar tegenover zetten, dan komt hem de eerste plaats helemaal toe. Wel voelt Reinderman de hete adem in de nek van een peloton achtervolgers.

Omdat het oplossen van testjes schakers in het bloed zit, heb ik opnieuw een kleine selectie gemaakt van aardige momenten uit Vlissingen.

OPGAVE 1
Zwart staat natuurlijk prima, maar het is prettig als het meteen uit is. Hoe doet hij dat?

OPGAVE 2
Ziet u een geforceerd mat?

OPGAVE 3
Hoe schudt wit een mataanval uit zijn mouw?

OPGAVE 4
Tim Krabbé kan tevreden zijn…

OPGAVE 5
Zwart dacht met een aftrekaanval (13… Pxd5) een pionnetje te kunnen snoepen. Ziet u wat hij daarna aan zijn broek kreeg?

OPGAVE 6
Hoe laat wit zijn stukken mooi samenwerken?

OPGAVE 7
Hoe kan wit beslissend toeslaan? Pas op, er zit een flinke adder onder het gras.

OPGAVE 8
Ziet u hoe wit materiaal kan winnen?

Alle fragmenten via de viewer:

(De foto is genomen van de toernooisite.)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.