Ronde der Curiosa

Het is maar goed dat schakers nooit echt weekend hebben, want wat zich op deze zaterdagmiddag afspeelde tartte elke schaaktechnische beschrijving. L’Ami toverde in een remise-eindspel ineens een mat uit de hoge hoed, Belkhodja en Viacheslav Zakhartsov speelden een partij waarin het oordeel zet na zet blijft verspringen van gewonnen voor wit naar gewonnen voor zwart, en aan bord drie liet eerst Alon Greenfeld en vervolgens zijn tegenstander Stefan Beukema zijn dame vangen!

lees verder…

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.