Dekselse Indiërs

Erwin l’Ami is er nog lang niet. Na een enerverende simultaansessie op zondag (nou ja, het viel mee) probeerde hij met zwart wel voorzichtig Alon Greenfeld omver te duwen, maar de ervaren Israëli hield de deur keurig dicht. Heel wat meer risico nam Deep Sengupta tegen Etienne Goudriaan, die goed op de hoogte bleek van het scherpe Marshall-gambiet tegen de Meraner. Remise was de terechte uitslag geweest, maar Goudriaan week af van het smalle pad en viel in het ravijn. Slim Belkhodja balanceerde ook lang op de rand van de afgrond, en duwde tenslotte zijn tegenstander Khamparia Akshat erin. De tweede man uit India, Sethuraman Sethuraman, werd ook beloond voor zijn gewaagde spel tegen Willy Hendriks, en zo meldde het dekselse ‘Leidse duo’ zich ook hier nadrukkelijk aan de top.lees verder…

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.