Schaaktrainingen door Dolf Meijer en Rick Lahaye

Schaaktraining door Dolf Meijer Schaaktraining door Rick Lahaye

Dolf Meijer is speler van het 1e team van RSR, heeft een rating van 2234, en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd schaakdocent. Zijn lessen zijn bijzonder instructief en onderhoudend. Cursisten kunnen met hun individuele vragen het trainingsprogramma mede vorm en inhoud geven. Uit eigen ervaring kunnen wij melden dat het maandelijks opgegeven “huiswerk”, bestaande uit door Dolf zelf ontworpen trainingsopdrachten origineel, pittig en instructief is. Het gehele programma is heel nuttig voor de eigen schaakpraktijk en draagt bij tot een verhoging van je schaakniveau.

Een aantal cursisten heeft zich het afgelopen jaar één of meerdere doelen gesteld, zoals een stijging van het aantal ratingpunten met 100, het doorbreken van de 1900-grens, een verbetering van de middenspelstrategie en het planmatig kunnen opzetten van een kansrijke koningsaanval! Dolf vindt het prima als cursisten zich dergelijke doelen stellen en doet er alles aan om via maatwerk elke cursist aan zijn trekken te laten komen.

Belangstellenden kunnen bij de aanmelding hun persoonlijke doelen en/of hun specifieke schaakwensen kenbaar maken. Dan zal Dolf het programma daarop proberen af te stemmen.

Geïnteresseerd? Lees dan nu de volgende informatie even door en geef je snel op !!

De organisatie,

Jaap van Meerkerk, Hans van Calmthout, Ruud Neumeijer

Schaaktraining tot rating 1650

Voor schakers met een rating tot 1650 wordt in dezelfde periode eveneens een schaaktraining georganiseerd. Deze wordt verzorgd door Rick Lahaye, zie het betreffende informatiepakket, eveneens te vinden op de website van de RSB. Deze training werd voorheen verzorgd door Desiree Hamelink.

Zie hiervoor, onder het kopje “schaaktraining” op de website van de RSB: Schaaktraining > 1650

Masterclass!!

Ook in 2014 zullen wij weer een Masterclass proberen te organiseren, waarbij een Nederlandse topschaker wordt uitgenodigd een avondvullend programma te verzorgen. Over de inhoud van dit programma en de wijze van aanmelding hiervoor zullen wij belangstellenden informeren.

Zie hiervoor, onder het kopje “schaaktraining” op de website van de RSB: Masterclass 2014.

Informatie cursus Dolf Meijer

Informatie cursus Rick

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.