Voerendaal legt kampioen vuur na aan de schenen

In de vierde ronde van de KNSB-competitie trok Voerendaal naar de gemeente Bunschoten-Spakenburg, gelegen aan de vroegere Zuiderzee. De gemeente mag dan slechts twintigduizend inwoners tellen, maar op sportief terrein staat zij haar mannetje. Zo kent de gemeente twee voetbalverenigingen V.V. De IJsselmeervogels (De Rooien) en SV Spakenburg (De Blauwen) die op topniveau spelen in de zaterdagcompetitie. Dankzij de steun van de visvangst heeft schaakclub En Passant de laatste drie jaar de scepter van HSG kunnen overnemen. De vraag in de vaderlandse competitie is niet wie er kampioen wordt, maar hoe groot hun voorsprong zal zijn. Voerendaal kan niet meer beschikken over het spelerspotentieel van de voorgaande jaren en zal alles op alles moeten zetten om de schade beperkt te houden.

Het clubgebouw van En Passant (foto En Passant)

lees verder

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.