Talententeam Dubbelschaak verliest ruim van Stein

Na een dramatische start van het seizoen had Dubbelschaak 1 zichzelf 2 ronden voor het eind al veilig gespeeld. Een geweldige tussensprint met een overwinning met 7,5 en ook een winst tegen de latere kampioen (Venlo gefeliciteerd met jullie kampioenschap, succes in de 1e klasse) was werkelijk heel bijzonder.
Alleen de laatste ronde moest nog gespeeld worden. Deze ronde ging “nergens” meer over. Daarom hadden enkele leden uit het team voorgesteld om de meest talentvolle en ambitieuze spelers uit DS2 op te stellen. Ooit zouden we die in de toekomst toch nodig hebben. Prima idee natuurlijk. Helaas zijn er geen opkomende talenten bij Dubbelschaak. De enige toekomst van Dubbelschaak 1, dat al geheel uit schakers bestaat die in jonger jaren bij HMC hebben gespeeld, kan bestaan uit een verdere leegloop van HMC. Op die club doen al verhalen de rondte over een mogelijke fusie, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Wel mogen jullie gewoon meedoen met onze Meierij competitie en alternatieve avonden hoor. Zoals de dinsdag voor koningsdag, gezellig rapid of snelschaken. Geen contributie verplicht voor jullie!

Op dezelfde manier als 2 seizoenen geleden onze huidige topper (wordt clubkampioen, snelschaakkampioen, en heeft al de prestigieuze Walhoofd cup gewonnen) Brent Burg is losgeweekt. Eerst met mooie praatjes over gezelligheid, altijd eten na de wedstrijd, thuis worden opgehaald en terug gebracht door de wedstrijdleider. En in een latere fase pas met de flappen van de sponsorlinks gaan zwaaien. Ja hoor, er komt bij Dubbelschaak zoveel geld binnen dat er met 2 live borden wordt gespeeld, er halverwege het seizoen nieuwe borden en stukken zijn aangeschaft en nog was er dus nog geld over. Dat moet het beleid gaan worden. Geen nieuw materiaal (trouwens wel erg vreemd dat die spullen gekocht zijn zonder inspraak van de materiaalcommissaris, die daarop terecht zijn spullen heeft gepakt) maar meer spelers. Ik zal niet verklappen wie de volgende kanjer en van welke vereniging het gaat worden, maar we hebben hoop.

Maar goed, geen aanstormend talent dus. Of in ieder geval geen jeugd met een rating van rond de 2000. Waar andere teams in onze klasse gewoon borden leeglaten (Vianen is met 6 spelers opgekomen deze laatste ronde) of spelers opstellen met een rating van 1600 (wederom Vianen, waarom kwamen die tegen ons eigenlijk zo sterk op?, zelf vind ik dat nog steeds een fraai staaltje competitievervalsing, ook al vinden ze dat bij Vianen zelf waarschijnlijk niet zo), moesten wij een andere list verzinnen.

Voor de rest van dit verslag klik hier.

Over Redactie Schaaksite

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht door Kees Schrijvers. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.