Inarkiev is Europees Kampioen!

Ernesto Inarkiev

Ernesto Inarkiev¬†had slechts remise nodig om de titel veilig te stellen, en behaalde die ook, wat betekent dat Ernesto Inarkiev Europees Kampioen is! Hoewel de remise redelijk kort was was de partij toch erg interessant met allerlei scherpe tactische verwikkelingen. Dit is waarschijnlijk de schaakmaand van Inarkiev’s leven want naast zijn Europese Titel heeft hij ook nog 43 elo punten gewonnen wat een enorm aantal is op zo’n hoog niveau. Het zilver werd gepakt door Igor Kovalenko die met 8.5 uit 11 een half punt achter de toernooiwinnaar eindigde.

Baadur Jobava die vorige zomer nog in Vlissingen won,  behaalde hier het brons. De enige twee Nederlanders die meededen deden het helaas allebei niet zo goed. Jorgen Henseler eindigde op 4.5 uit 11 en Benjamin Bok op 6,5 uit 11.

De voor het toernooi nummer een geplaatste Navara wist op een gedeeld derde plaats te eindigen door de Armenier Pashikian te verslaan.

1 Reactie

  1. Avatar
    Aard 25 mei 2016

    Zou het goede resultaat van Kovalenko te maken kunnen hebben met het feit dat hij correspondentieschaak speelt?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.