Vader en dochter leren tegelijk schaken

Het komt vaak voor dat kinderen van schakers ook gaan schaken. Ik zie op toernooien vaak vaders met hun kind of kinderen meedoen (moeders minder vaak helaas). Wat minder vaak voorkomt is dat ouder en kind tegelijk het spel leren. Tom Vanderbilt beschrijft in deze interessante Engelstalige longread hoe zijn toen vierjarige dochter vroeg of ze dat spel daar met die kastelen en paarden konden uitproberen, hoe hij toen  zelf maar de regels ging leren, hoe ze beiden les gingen nemen, hoe zij veel sneller vooruit ging dan hij, maar hij b.v. in het eindspel haar nog wel goed partij kan bieden. Aanrader voor wie geinteresseerd is in ontwikkeling van kinderen!

nautil.us/issue/36/aging/learning-chess-at-40

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.