Mooi deelnemersveld in Utrecht

Het 43e Open Kampioenschap van Utrecht (OKU), dat komend weekend gespeeld wordt, heeft tegen de 200 namen op de deelnemerslijst staan. Onder hen vinden we titelverdediger Csaba Horvath, oud-winnaar Zhaoqin Peng en de Groningse grootmeesters Sipke Ernst en Jorden van Foreest. Zij zullen echter stevige concurrentie ondervinden van vooral jonge subtoppers zoals Lucas van Foreest, Thomas Beerdsen, Julian van Overdam en de 14-jarige Keresiaan Casper Schoppen. De nummers 1 en 2 van de PK-interne staan ook in dit rijtje: IM Lars Ootes en FM Niels Ondersteijn, net als de ervaren en weer veel spelende IM Albert Blees.

Ook de B- en de C-groep zijn uitstekend bezet, met in allebei een mix van doorgewinterde clubspelers en jeugdige talenten. Met ook nog de aanwezigheid van De Beste Zet, Schaakboek.nl, New In Chess en de schaaktafels van Hans Buikema is het Utrechts Stedelijk Gymnasium dit weekend helemaal gericht op schaken. Naast de geldprijzen, mogelijk gemaakt door (vooral) de Landelijke Belangen Vereniging, zijn er diverse prijzen in natura voor de mooiste partijen en de beste jeugdspelers.

U kunt het toernooi uit de luie stoel volgen via de toernooisite. Ook de Schaaksite zal de 16 liveborden tonen. Het is natuurlijk nog leuker om langs te komen. Ook meedoen is nog zeker mogelijk: tot vrijdagmiddag kunt u zich nog inschrijven via de toernooisite (www.paulkeres.nl/oku/). Neem voor meer informatie contact op met de organisatie via oku@paulkeres.nl.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.