Polgar-documentaire op tv

Wie zondagavond na middernacht nog tv wil kijken, bijvoorbeeld in afwachting van de Olympische zwemfinales, kan rond middernacht kijken naar een documentaire over de Polgar-zussen.

 

Het gaat niet over hun periode als wereldtoppers, maar over hun jeugd. Centraal staat het experiment van hun vader, die al voor hun geboorte besloot dat ze topschakers (m/v?) zouden worden. Oud nieuws dus, misschien overbekend, maar er zijn vast lezers van Schaaksite die het graag willen zien.

De documentaire, genaamd De Polgar Variant, is te zien op de zender Canvas, dat is België 2. Volgens mijn tv-gids vanaf 23.45 uur, volgens andere goede bronnen vanaf 24.00 uur. Dus ik zou het zekere voor het onzekere nemen. Maker van de documentaire is de Israëlische journalist Yossi Aviram. In deze link is iets over de documentaire te lezen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.