Erik vd Doel Open Nederlands snelschaakkampioen

Nederlands kampioen Jorden van Foreest had een vliegende start en naam vanaf het begin de leiding in het veld. Na vier ronden stond hij alleen aan kop met 3,5 punt. In de vijfde ronde kwam daar een remise bij. Daarna volgde er echter drie verliespartijen en schakelde hij zichzelf dus uit voor de prijzen. Wie was dan wel de gelukkige die de eerste prijs in de wacht sleepte wilt u natuurlijk graag weten. Dat werd Erik v.d. Doel die in de tweede ronde verloor van Jorden van Foreest maar verder alleen twee remises afstond aan Nico Zwirs en Hing Ting Lai. Met 7 uit 9 was hij de gelukkige. Voor mij een verrassende winnaar, maar dat maakt het snelschaken vaak zo leuk. De topfavorieten gaan vaak kopje onder.

lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.