Kansen gemist in Haarlem

Kennemer Combinatie heeft goede zaken gedaan door in de eerste ronde van het nieuwe seizoen van MuConsult Apeldoorn te winnen. De cijfers spreken duidelijk taal, maar halverwege leek Apeldoorn juist de overhand te hebben. In het beruchte vierde speeluur trokken de Haarlemmers de wedstrijd naar zich toe.

Na een uur of twee spelen dacht ik dat we gingen winnen. Ik verwachtte dat Nico Zwirs zou gaan winnen van Tyro Bekedam en zelf had ik een gewonnen stelling tegen Ali Bitalzadeh. Roeland Pruijssers stond prima met wit aan het eerste bord tegen Loek van Wely en de rest van de stellingen leken me ongeveer in balans. Alleen Stefan Kuipers hing een beetje in de touwen tegen Quinten Ducarmon, maar ook daar had ik wel vertrouwen in.

Nico bracht Apeldoorn na drie uur spelen daadwerkelijk aan de leiding. Zijn jonge tegenstander had wat activiteit, maar de zwarte positionele troeven gaven de doorslag. Helaas was de voorsprong van korte duur, want de misplaatste witte loper op h5 kostte Armen Hachijan de partij tegen Lennart Dek. Een serieuze tegenslag was de fikse blunder die Alexander Kabatianski maakte in een saaie stelling tegen Miguoel Admiraal. Arthur van de Oudeweetering trok de stand gelijk door het toreneindspel te winnen van Max Kerkvliet.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.