PRIMEUR: Open Kampioenschap Krimpenerwaard 2016

 

Op 22 oktober organiseert de schaakvereniging SV Krimpen een schaaktoernooi. Wij hebben een primeur wat betreft de formule van het toernooi, namelijk: SNEPID! SNEPID is een combinatie van SNElschaken en raPID. Wij willen dit unieke toernooi graag onder de landelijke aandacht brengen door plaatsing op de voorpagina van jullie website. Is dit mogelijk? De tekst zal dan als volgt te zien moeten zijn:

‘PRIMEUR: Open Kampioenschap Krimpenerwaard 2016 – het eerste SNEPID toernooi
Het OKK (Open Kampioenschap Krimpenerwaard) 2016 wordt op 22 oktober door SV Krimpen georganiseerd in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Dit toernooi heeft een primeur met een voor ons land totaal nieuwe toernooiformule: SNEPID, een combinatie van SNElschaak en raPIDschaak. Spektakel gegarandeerd dus! De wereldtop speelde onlangs in Parijs en Leuven toernooien, waarbij een combinatie van snelschaak en rapidschaak de winnaar bepaalde. Het OKK wordt volgens dezelfde opzet gespeeld maar dan op één dag. Er worden 5 rapidpartijen gespeeld, gevolgd door 5 snelschaakpartijen. Het tempo voor de rapidpartij bedraagt 15 minuten en 5 seconden per zet per speler en voor de snelschaakpartijen 3 minuten en 2 seconden per zet per speler.

Er wordt gespeeld in 3 groepen, te weten de Open Groep, waarin gestreden wordt om het Open Kampioenschap Krimpenerwaard, de gesloten Invitatiegroep met regionale toppers, te weten Roger Meng, Hing Ting Lai (Nederlands kampioen Lightning Chess), Mark Timmermans, Rick Lahaye, Robin Lecomte. Bovendien is er een sterk bezet toernooi voor jeugdteams met zeer talentvolle spelers.  De jeugdteams, die zijn samengesteld uit 4 spelers van de verschillende leeftijdscategorieën, een A/B junior, een C-junior en een D/E junior. Voor deze categorieën geldt de begrenzing van de leeftijd alleen naar boven toe, zodat het dus ook mogelijk is met bijvoorbeeld 4 E-junioren deel te nemen.

De winnaar van de Invitatiegroep ontvangt een beker en de geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 bedragen € 300, € 200,- en € 100,-. De winnaar van de Open Groep krijgt het recht om het volgend jaar deel te nemen aan de Invitatiegroep en ontvangt de wisselbeker, de Henk Verver Trofee, genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van de SV Krimpen. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een geldprijs, te weten € 150,- ,€ 100,- en € 50,-. Bovendien zijn er prijzen in de vorm van schaakboeken.

Voor de geïnviteerde jeugdteams geldt dat aan het winnende team een beker wordt uitgereikt en dat de best spelende deelnemers per bord ook een beker krijgen. Voor alle deelnemers aan dit jeugdteamtoernooi wordt een herinneringsfoto in lijst gemaakt.

Het OKK vindt plaats in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is 9.45; uiterlijk 9.30 aanwezig, zaal open vanaf 9.00. Prijsuitreiking is om ongeveer 16.00.

De Open Groep speelt volgens Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt €10,-. Inschrijving kan via de toernooipagina van SV Krimpen aan den IJssel (www.svkrimpen.nl)  of via email aanOKKrimpenerwaard2016@gmail.com onder vermelding van naam en rating. Let wel het maximaal aantal deelnemers in de Open Groep is 80, dus meld u nu aan!

Het belooft een mooie schaakhappening te worden die je niet mag missen.  Graag tot ziens op 22 oktober!’

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,
Diederick Casteleijn

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.