Hoogeveen dag drie

Volgens de weersverwachting kon het maandag wel eens een mooie schaakdag worden. Het bleef echter gewoon zonnig en met een temperatuur van 17 graden was he meer wandelweer dan schaakweer.Toch weinig byes deze ronde. Logisch je betaalt tenslotte voor zoveel mogelijk partijen en je moet het een dag van te voren aanvragen.

Vandaar weer volle zalen en weer meer dan 200 schakers aan het werk. Toch een genot om te zien. De meeste werkgevers zouden jaloers zijn over de inzet en concentratie van schakers. Dat zien ze vaak graag bij hun medewerkers. Ik wil ze dan wel waarschuwen. Na vier uur schaken zijn de meeste schakers al moe en na 6 uur vaak uitgeput. Wat analyseren lukt nog wel, maar hoogstandjes kun je dan vergeten.

Hoogeveen dag drie

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.